Nina Tirkkonen

Olen Nina Tirkkonen ja olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Vahvin osaamisalueeni on pentuajan koulutus, sekä koiran arjessa tarvittavat taidot. 


Koiria minulla on ollut yli kymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi labradorinnoutajaa, kääpiöpinseri, sekä karjalankarhukoira.

Perheessäni harrastetaan koirien kanssa arjen perustottelevaisuutta, sekä metsästystä toisen labradorin, sekä karjalankarhukoiran kanssa. Uusimpana innostuksena on näyttelyt ja hajutyöskentely.

Opiskeluaikana minulla oli projektikoirana opaskoiranpentu, jolle opetin perustottelevaisuutta, erilaisia alustoja ja maastoja, ympäristöjä, kulkuvälineitä, mitä ikinä keksinkin. Opasprojekti oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja mielenkiintoni heräsi työkoirien kouluttamiseen. Tuon yli vuoden mittaisen oppimatkan aikana pennun kanssa opimme molemmat hyvin paljon. Pennusta kasvoi hyvin työorientoitunut tekijä, joka yllätti monesti minut kyvyillään.

Opiskelujen aikana pääsin kouluttamaan koirien lisäksi mm. minisikoja, aaseja ja vuohia.

Eläintenkoulutus tapahtuu eläimen ehdoilla ja eettisesti oikealla tavalla. Tällöin oppiminen on tehokkainta, kun eläin on valmis oppimaan ja sitä palkataan toivotusta käytöksestä.

On mahtava huomata koirakon yhteistyön kehitys ja se innostus, joka syntyy koiran ja ohjaajan välille onnistumisineen.