Heidi Saari 

Olen Heidi Saari, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.
Olen lisäksi opiskellut eläinten käyttäytymistieteitä Odisee yliopistossa.  Vielä en ole valmistunut ja tarkoitukseni onkin jatkaa opintojani ajan salliessa.  

Kouluttamisen ohella työskentelen eläintenhoitajana eläinklinikalla. 

Eläinten käyttäytymisessä minua kiinnostaa erityisesti pentuaika ja pentuajan kokemuksien merkitys lemmikin myöhempään elämään. Koulutankin mielelläni pentuja ja kannustan uusia pennun omistajia osallistumaan pentukursseille mahdollisimman varhain.


Kissoja koulutetaan yleisesti vielä melko vähän, vaikka etenkin sisäkissalle esimerkiksi temppujen opettelu olisi oikein hyvää aktivointia. Yleisimmin minut pyydetään kotikäynnille silloin, kun jokin kissan käyttäytymisessä on muuttunut. 


Erityinen paikka sydämessäni on Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä asuvalla Otto -ketulla. Minulla oli etuoikeus päästä tutustumaan tähän onnekkaaseen kaveriin sen muutettua Tuulispäähän kesällä 2015 ja auttaa sen kesyttämisessä ja kouluttamisessa.

Kotona arkeani ilostuttaa vanhaenglanninlammaskoira Nalle sekä kissat Aino ja Tessa. Nallen kanssa käymme Vainu eläinetsijöiden alkeiskurssia ja harjoittelemme rally-tokoa omaksi iloksi.